ЗА НАС

ЙОАНА ТОМОВА 

Здравейте!
Аз съм Йоана Томова - флорист, организатор на събития, мечтател и човека, който е насреща да сбъдне вашите желания за бленуваното събитие, сватба, рожден ден или каквото там ви дойде на ум весело събитие!

Малко автобиографично:

Ако попитате мой познат да ви сподели една  дума, която му идва на ум, когато чуе  името ми, това със сигурност ще бъде думата „цветя”. За мен цветята са житейска страст, която ме отведе в своя свят много малка. Едва на 6 годинки направих първият си букет от рози на „Женския пазар” на сергията на моята баба, и от този  ден до днес, аранжирането и работата с цветя ми носят истинско удоволствие и удовлетворение.

Две години от моето професионално развитие посветих на работа в един бутик за цветя. А четири години отдадох на управлението на свой собствен магазин за „Цветя и подаръци”.

От 2000г. се занимавам с изработването на сватбена украса, булчински букети, аранжиране на аксесоари за сватбени събития, фирмени партита и лични празници. Работила съм в сватбена агенция и съм участвала в дизайна и аранжирането на едни от най-красивите сватбени събития през последните години. Водила съм собствена рубрика за цветя и аранжиране „Моята градина” в предаването „Моят дом” по Нова ТВ. Била съм гост в много предавания по БНТ, ТВ 7, ББТ, Нова ТВ , TV+, в които съм споделяла със зрителите различни начини за аранжиране и декор за всякакви поводи. Имам публикации на тема аранжиране в списание „Сватбен магазин“.

От 2008г. до 2010г. съм официален декоратор на „Руския Бал“ и „Бала на топмоделите в България“, а в последствие  на „Бизнес дама на годината“  и рождените дни на Лорд Евгени Минчев.

От м. Септември 2010 г. след успешно завършен Курс за Сватбени агенти съм дипломиран Сватбен агент .

От март 2011 съм сертифициран декоратор с балони от АCCADEMIA del PALLONCINO ITALIANO и GEMAR  BALLOONS ITALIA.

През април 2011г. съвместно с Ади Цанова проведохме и първият по рода си курс по аранжиране и декор „Феерия от цветове“, който е насочен предимно към украсата и детайлите около сватбеното тържество. Курса се провежда всяка година, а нашите участници вече имат собствени сватбени агенции и се справят прекрасно с декорацията на събитията си.

През 2013г. бях поканена от Посолството на Кралство Нидерландия да бъда част от журито на конкурса за млади флористи. Чест, привилегия и отговорност, които ми бяха оказани и през 2014г.

2016г. бе много интересна и динамична година, преминах мастер клас при моят гуру „Preston Bailey“, получих приза „Бизнесдама на годината“ в категория „Организация на събития“, а през ноември същата година бях избрана за Председател на Асоциацията на Флористите в България.
Началото на 2017г. започна с организацията на мастерклас и демонстрация на един от най-популярните холандски флористи Пим Ван Ден Акер, а през ноември организирахме първите награди за БГ флористи и „Бал на цветята“

През 2018г. се проведе и втората демонстрация на известен европейски флорист Nicu Bocancea и отново бал и награди за отличените флористи.
2022г. организирах мастер клас и демонстрация на световния шампион на Армения по флористика - Едита Цанева.
През същата година по покана на София Тех Парк, организирахме съвместно : "София Тех Парк на Цветята" . Изложение за всички любители на цветята и всичко свързано с тях.

Защо да ангажирате нас за вашето събитие?

През годините сме се сблъсквали с големи предизвикателства, но и сме доказвали, че можем да се справим с тях.

 • Сватба за 500 души на открито,
 • 10 годишнина на Блек Сий Рама отново за 500 гости организирана едва за седем дни.
 • 25 години Нова Телевизия.
 • Коледно парти на Луфтханза Техник за 1000 служители.
 • Декор на най-култовите заведения в България - Planet Club.
 • Откриване на двете най-големи цветни борси в София.
 • Зацветяване на централния офис на Coca-Cola в София.
 • Откриване и интериорен декор на Бонония Естейт Резорт и Спа
 • Декор на музикални клипове.
 • Участие в рекламни фотосесии
 • Декорация на филми, концерти и сцени.

Обичам предизвикателствата и неведнъж съм участвала в различни проекти на колеги свързани по един или друг начин с цветята. Фотосесии, ревюта, календари, демонстрации и какво ли още не.

… А може би най-важното, което трябва да знаете за мен е, че обичам да правя красиви неща!

С нетърпение очаквам следващия вълнуващ проект, може би е Вашият?

Йоана Томова

E-mail: info@joanatomova.com
M: 0887 429 159

Ето как протича подготовката на едно мащабно сватбено събитие:

Интервю за Фото Кафе с гост Йоана Томова