ЗА НАС

ЙОАНА ТОМОВА 

joana_tomova_info

Ако попитате мой познат да ви сподели една единствена дума, която му идва на ум, когато чуе моето име, това със сигурност ще бъде думата „цветя”. За мен цветята са житейска страст, която ме отведе в своя свят много малка. Едва на 6 годинки направих първият си букет от рози на „Женския пазар” на сергията на моята баба, и от този паметен за мен ден до днес, аранжирането и работата с цветя ми носят истинско удоволствие и удовлетворение.

Две години от моето професионално развитие посветих на работа в един бутик за цветя. А четири години отдадох на управлението на свой собствен магазин за „Цветя и подаръци”.

От осемнадесет години се занимавам с изработването на сватбена украса, булчински букети, аранжиране на аксесоари за сватбени събития, фирмени партита и лични празници. Работила съм в сватбена агенция и съм участвала в дизайна и аранжирането на едни от най-красивите сватбени събития през последните години. Водила съм собствена рубрика за цветя и аранжиране „Моята градина” в предаването „Моят дом” по Нова ТВ. Била съм гост в много предавания по БНТ, ТВ 7, ББТ, Нова ТВ , TV+, в които съм споделяла със зрителите различни начини за аранжиране и декор за всякакви поводи. Имам публикации на тема аранжиране в списание „Сватбен магазин“.

От 2008г. до 2010г. съм официален аранжор на „Руския Бал“ и „Бала на топмоделите в България“, а в последствие и на „Бизнес дама на годината“, и рождените дни на Лорд Евгени Минчев.

От м. Септември 2010 г. след успешно завършен Курс за Сватбени агенти съм диплоиран Сватбен агент .

От март 2011 съм сертифициран декоратор от АCCADEMIA del PALLONCINO ITALIANO .

От 2010 година имам честта и удоволствието да работя заедно с първият и най-добър сватбен агент в България, в чиято агенция „За сватбата на вашите мечти“ се случват едни от най-прекрасните и запомнящи се сватбени събития в България.
През април 2011г. съвместно с Ади Цанова проведохме и първият по рода си курс по аранжиране и декор „Феерия от цветове“, който е насочен предимно към украсата и детайлите около сватбеното тържество. Курса се провежда всяка година, а нашите участници вече имат собствени сватбени агенции и се справят прекрасно с декорацията на събитията си.

През 2013г. бях поканена от Посолството на Кралство Нидерландия да бъда част от журито на конкурса за млади флористи. Чест, привилегия и отговорност, които ми бяха оказани и през 2014г.

2016г. бе много интересна и динамична година, преминах мастер клас при моят гуру „Preston Bailey“, получих приза „Бизнесдама на годината“ в категория „Организация на събития“, а през ноември същата година бях избрана за Председател на Асоциацията на Флористите в България.
Началото на 2017г. започна с организацията на мастерклас и демонстрация на един от най-популярните холандски флористи Пим Ван Ден Акер, а през ноември организирахме първите награди за БГ флористи и „Бал на цветята“

Обичам предизвикателствата и неведнъж съм участвала в различни проекти на колеги свързани по един или друг начин с цветята. Фотосесии, ревюта, календари, демонстрации и какво ли още не.

… А може би най-важното, което трябва да знаете за мен е, че обичам да правя красиви неща!

Йоана Томова

E-mail: joana_tomova@abv.bg
M: 0887 429 159

Ето как протича подготовката на едно сватбено събитие:

Интервю за Фото Кафе с гост Йоана Томова