Сватба през 2020 мисията е възможна!

И така мили мои, едва ли някой си е представял, че 2020г. ще е чак толкова незабравима, но живота понякога ни поднася неочаквани изненади и за съжаление те не винаги са с положителен знак.

Мога да предположа как се чувствате при положение, че дълго сте планирали мечтания сватбен ден, а сега се налага да правите неочаквани промени. Но както е модерно да се казва напоследък „Без паника!” 🙂

Ще се опитам да ви дам малко насоки и препоръки как да се справите с тази ситуация.

 Какво решение ще вземете зависи само от вас разбира се!

Без никакво съмнение здравето и живота са приоритет номер едно, затова в момента се налага да сложим на пауза ежедневието си или поне да го караме по-лежерно.

Приемете този период, като допълнителна възможност да обмислите на спокойствие всички детайли, за които може би нямаше да ви остане време.

Какво да правим с провеждането на събитието?

Ако имате сватбен агент или организатор свържете се с него и обсъдете възможните варианти, ако обаче не разполагате с такъв ето няколко възможни сценария.

1. Отлагане на сватбата за следващата година.

Със сигурност това е най-лесното решение, но ще си позволя да споделя няколко аргумента против него…

  • Сватбата и цялата подготовка около нея е едно емоционално събитие, този първоначален заряд, с който сте започнали с времето ще отшуми, ще ви завърти ежедневието и битовизмите, и магията леко ще отшуми.
  • Пре-многото време до сватбата ще ви натовари от гледна точка на идеите. Имах булка, която имаше година до сватбата си, за това време тя седем пъти промени коренно концепцията си за сватбата, от различни теми през различни цветови гами. Даже няма да навлизам в подробности на нас как ни се отразяваха тези промени: нови дизайни, нови предложения, безброй мейли. В крайна сметка опънати нерви и излишно напрежение.
  • Вече сте избрали локация и всички екипи, които ще бъдат до вас. След тази криза и сътресения не е ясно дали всички ще останат в този бранш, за който тепърва започват сериозните проблеми.

2. Променете датата на събитието (отлагане за по-късна дата)

Тази точка условно ще разделя на две части.

  • Ако датата, която сте избрали е много важна и специална за вас, направете гражданския ритуал с кумовете и след това се отдайте на мечтаната фотосесия.
https://bonibonev.com/


Повярвайте ми в момента всички фотографи жадуват да снимат и ще дадат не 100, а 1000% от себе си след тази пре-дълга принудителна ваканция.  Да не говорим, че ако датата ви е по време на карантината ще имате свободата да снимате където пожелаете без да ви се пречкат случайни минувачи и тълпи от зяпачи.

А най-хубавото е, че ще имате цял ден на разположение, няма да бързате за никъде и може да обиколите безброй локации, за които не бихте и помислили в реалния ден на сватбата.

  • За да се осъществи и партито ви съветвам да се свържете първо с локацията и да проверите възможните и свободни дати, запишете си поне 5-6. Попитайте за такива в края на лятото, за да е сигурно, че ще може да се състои и няма да се налага да я променяте втори път.

Ако обаче сватбата ви е в популярно място за събития, вероятно всички уикенди до октомври са заети вече. Нека това не ви обезкуражава, есента и зимата са силно подценявани за сватба, но мога да ви уверя, че тогава могат да се случат невероятно красиви събития.

  • След това си направете една таблица и прозвънете всички останали, които сте ангажирали вече, за да стиковате графиците им. От опит знам, че задачата не е особено лесна , но не и невъзможна.

Ще ви кажа според мен кой е най-добрия аргумент ЗА сватбата ви да се случи още тази година.

В момента всички копнеят да се видят с най-близките си хора. Само мога да си представям колко емоционални сватби ни предстоят. Едва ли някога ще имаме подобен шанс да бъдем свидетели на подобни срещи.Всички ще празнуваме живота и в частност едно толкова символично събитие: „Новото начало”, при това не само за младото семейство, а за всички ни.

Убедена съм, че онези от вас, които се престрашат и направят сватбите си тази година ще ми благодарят след това.

Имайте предвид, че заряда, за който ви говоря свързан с вашите близки и приятели важи с още по-голяма сила и за  нас- организатори, флористи, фотографи, DJ.

За всички нас , които месеци участваме в създаването на вашите събития тази година е сериозно изпитание, затова всяко събитие, което би могло да се осъществи ще бъде безценно, за да можем да продължим да работим онова, което обичаме най-много.

Трудностите сближават хората и аз съм от онези непоправими оптимисти, които вярват, че ще излезем по-добри, смирени и задружни от тази ситуация.

И не на последно място, аз лично предпочитам, когато на 31.12 наливам шампанско в чашата си равносметката и спомена за 2020 да бъде за годината, в която направихме най-емоционалните и незабравими сватби, а не за годината, в която си стояхме вкъщи!

Ако имате въпроси или притеснения свързани с организацията, не се колебайте и ми пишете, до 13 май разполагам с цялото време на света и съм на ваше разположение.

... И понеже и това сега е модерно:  всички съвети само сега и само за вас ще бъдат безплатни 😉

Благодаря на Бони Бонев за предоставените снимки!

Очаквайте II част с полезни съвети как да организирате протичането на сватбения ден в след-епидемиологични условия, за да може вие и вашите гости да се чувствате максимално защитени.

1 Коментар

  1. JOANA TOMOVA

    Hello, the pictures in this aricle are taken by photographer Boni Bonev.