Какво ще бъде модерно през 2020г.?

Тенденции и модни течения през високосната 2020г.

Повече от двадесет години Pantone определят „цвят на годината”.

За 2020г това е „Класическо синьо”

Photo: Internet

За флористите това означава, че трябва да предложат цветя или цветови комбинации включващи този цвят.

За съжаление избора и разнообразието с този нюанс е твърде органичен.

Има множество сортове цветя, които са кръстени “BLUE” (Синьо), но реално това са различни нюанси на лилавото. Затова ще приложа на вашето внимание кои цветя са в синята гама.

photo: Internet

Разбира се има разнообразни варианти за „оцветяване” или тониране- спрейове за цветя, бои и други, но всички тези методи правят цветята да изглеждат по скоро като изкуствени, значително намаляват трайността и живота им, и лично аз не ги препоръчвам, особено за събитие като сватбата!
Ако някой ви предлага сини рози, кала, гербер, орхидея, лале, хризантема и т.н., можете да бъдете сигурни, че ще бъдат допълнително оцветени.

Дали ще спазвате модните тенденции зависи само от вас, но обмислете внимателно този избор.

Сватбата се прави веднъж (в общия случай). Не е ли по-добре да изберете цветове, които най-добре олицетворяват вас, или отлично се съчетават с визията и интериора на локацията.

Не винаги „модерното” означава красиво!

Друг недостатък на „модерния цвят” е факта, че когато нещо стане прекалено търсено, цената задължително се покачва, основен икономически закон. Склонни ли сте да заплатите двойно и тройно завишена цена за цветята само защото държите да сте „модерни”?

Ако все пак искате синьото да присъства в декорацията, го направете само елегантен акцент, който съчетан с други нюанси ще облекчи бюджета и ще обогати визията.

photo: Internet

За да подсилите ефекта може да добавите различни елементи: покривка, панделка за стол, хангали (платнена салфетка), цветни свещи, съдове и т.н.

И накрая един съвет:  Не се водете от чужди мнения  и препоръки, това е вашия ден, направете всичко така, както на вас ви харесва, както го усещате и най-важното…

 Това е празник- забавлявайте се!

                                                                                                                                                             Йоана Томова

Comments are closed.