“Истинските мъже и цветята винаги са на мода”

КАЛЕНДАР 2019

Дойде времето да споделя с вас една сбъдната моя мечта. Един проект, който обмислям повече от година, който изглеждаше като далечна  и неосъществима химера.
Как започна всичко?

От няколко години насам моят добър приятел Жоро Петков ми подарява едни прекрасни календари, които цяла година си разлиствам с удоволствие, а миналата година дори „косвено” взех участие в него, с няколко цветенца, които са част от стайлинга на моделите.
Всъщност това е идеята, която ме вдъхнови да започнем с тази авантюра. Трите ми любими неща в едно :
Цветя, мъже и фотография.

За свой основен съучастник поканих моята  приятелка и фотограф Цвети Делийска.

За да бъде задачата особено трудна и предизвикателна реших, че няма да снимаме модели, за които подобни снимки са ежедневие, а едни господа, които са обичайно „зад кадър” и изобщо не обичат да се снимат .
За да е още по-сложно решихме и тези господа да са част от нашите професии, а именно от сватбения бранш и така...

13 мъже , истински красиви цветя и … невероятен резултат, който ще видите след малко...
Идеята бе не просто да заснемем няколко мачовци с мускули и букети, а господа със сериозни професии, вече доказали се с професионализма и таланта си.

Защото няма нищо по-секси от един успял мъж ... с цвете 😉

Каква е целта?
В ерата на изкуствените цветя и още по-изкуствени хора, бихме искали да подчертаем естествената красота на истинските цветя и истинските мъже.

Освен това бихме желали с този проект да популяризираме и работата на колегите си, както и на сватбения бранш като цяло!

И основно да се забавляваме!

Всичко започна полу на шега и честно си признавам не вярвах, че ще се осъществи, защото не очаквах всички да ни „се вържат на акъла”.

  • Колко цветя използвахме по време на снимките?

Около 200 стръка цветя: рози, лилиум, орхидеи, тиландзия, зюмбюли, мускари, еустома, ВАНДА, и един много бодлив кактус.

  • Колко време ни отне реализацията?

От април до ноември, около  40 часа снимачно време, и още много часове  дизайн и предпечат, подготовка на събитието по представянето му.

  • Да споделим  нещо интересно, което се е случило по време на снимките?

Димитри, едва не умря от смъртоносно убождане от кактус, който реших, че ще бъде най-подходящ да му прави компания по време на снимките и който най-добре олицетворява личността му- изключително издръжлив, с остър език и характерен почерк във фотографията.

Ицо Лазаров почти "разфасова" една изключително скъпа черна роза с два самурайски меча, след като я беше опоскал в следствие класическо изпълнение на цигулка.

Ивелин  Илиев едва не остана без брада, тъй като имах идея да залепя цветята с лепило, което се оказа, че не е водоразтворимо, но той бе достатъчно прозорлив, да прочете етикета му преди да го залея с него.

А сега е време да ви представя хората, без които този проект нямаше да бъде същият:

Месец януари- Димитри Стефанов – фотограф

Най-шантавия фотограф, който познавам и един мъж с изваяна фигура, Мистър “Love Story”

Месец февруари- Ивелин Илиев – фотограф

Най-чаровния фотограф с най-дългата брада. Първият, който „повлече крак” и пръв ни се довери и прегърна идеята, признателна съм му, защото началото винаги е най-трудно. Човека, който ме изтърпя един час да лепя китки по брадата му, да я залея с един тон лак за коса  и единствения, който снимахме при „полеви условия” по време на един от пролетните семинари на фотографите.

Месец март - Даниел Тенджерков - флорист

Няма как в календар с цветя да няма флористи. Собственика на шест цветарски магазина в гр. Велико Търново, автора на безчет декори за сватби и още толкова аранжировки за погребения, най-дивият и непокорен цветар. Мой добър приятел и колега.

 Месец април -Пламен Бижев- оператор

Той е млад, но много талантлив, учил се е от най-добрите в бранша и със смели стъпки създава свой уникален стил кинематоргафия. Много чаровен и винаги усмихнат!

Месец май- Николай Николов- оператор

Eдна нова звезда на хоризонта попадна в полезрението ни. Един младеж, който не познавахме лично преди да го поканим в проекта, но и той прие идеята с ентусиазъм. Собственика на студио ProvideoZ в гр. Добрич

 Месец юни- Кирил Гуцов- Гримьор

Всяка дама си мечтае да изглежда неотразимо независимо от повода. Е... благодарение на следващия господин аз и Цвети винаги на събития сме толкова неотразими.
Това е едно изключително добро същество, най-усмихнатия и позитивен човек, който познавам.

Месец юли - Мартин Работилов- флорист

Аз съм голяма късметлийка понякога. В професията ми, когато се случи, някой от екипа ми да отпадне по една или друга причина от някъде се появява перфектния човек, който да попълни тази липса. Тази година съдбата ме срещна с един прекрасен човек, уникален флорист и вече мой приятел.

 Месец август - Цветан Иванов - Търговски директор на магазин за фототехника Фотосинтезис.

Следва един господин, с който съвсем случайно се оказа, че се познаваме от повече от 20 години. Един човек, към който изпитвам истински респект, а повечето фотографи питаят „смесени чувства”, тъй като половината „работят за него” 😉

 Месец септември - Костадин Русинов - фотограф

Той е счетоводител, но и прекрасен фотограф, той е човека, който ни посрещна в своето студио. Той е мъжа с най-дългата коса и най-яките пръстени.

 Месец октомври - Христо Лазаров Кинематоргаф и собственик на Haldigital 97

Благодарение на занаята , с който съм се захванала се запознах с прекрасни хора. За мен е чест и привилегия, че мога да го нарека „мой приятел”, защото той е уникален творец и кинематограф, най-строго изглеждащия, но с най-голямото сърце и душа.

 Месец ноември-  Даниел Петров- Търговски директор на Имидж Принт Клуб

Много дами ще въздишат, когато дойде този месец, уверявам ви... Той е с магнетичен поглед, остър ум и още по-остър език. Чаровен до безобразие, но сериозен и истински професионалист.

 Месец  декември- Влади Балевски - фотограф

Каквото и да кажем ще бъде малко, името му говори само за себе си. Един от най-добрите сватбени фотографи у нас.

 Не на последно място искам да благодаря на едни хора без чиято подкрепа нашият календар и събитието по представянето му нямаше да бъдат същите!

Костадин Русинов- благодарим за гостоприемството и съдействието, да заснемем фотосесиите в твоето студио.

Теди Николова- Агенция  ТЕКАМА- без помощ от професионален организатор нещата биха излезнали извън контрол!

Поли и Ваня Кинови, Палома фешън , за нашите уникални рокли, специално ушити за събитието.

Кирил Гуцов- без грим на сцена е немислимо за всяка уважаваща себе си дама.

Жоро Чакъров и Фактор.бг -  За отпечатването на страхотната мини изложба, на която нашите гости се насладиха по време на представянето на календара.
DjPro - озвучаване и осветление по време на партито.

Календарът е отпечатан в размер 33х48, на висококачествена хромова хартия мат с покритие от частичен лак на корицата.
Ако и вие искате да се сдобиете с нашето бижу не пропускайте да се свържете с мен на и-мейл: info@joanatomova.com

Календара можете да закупите и от:

гр.София:

гр. Асеновград
Магазин Магазин "ONE"

гр. Велико Търново
Магазини Верига магазини Афродита Флора

п.с. Очаквайте скоро подробен репортаж от събитието по представянето и видео "зад кадър".

Comments are closed.